Vakuumløftere

Vakuumløfter

Vi arbejder hårdt for at blive industriens foretrukne leverandør når der søges vakuumløfter. EGA-Teknik råder over et bredt program inden for vakuumløftere med både slangeløftere og wireløftere til produktion og industri. Det omfattende tilbehørsprogram gør det muligt at skræddersy en løsning, så den passer præcist til din virksomheds behov.

Udfyld kontaktformularen for yderligere information eller ring på telefon +45 48 28 71 02 eller send en mail til ega@ega-teknik.dk

Slangeløfter eller wireløfter?

Der findes forskellige typer vakuumløftere, hvor de fleste kender slangeløfteren, som løfter med det vakuum, der også skal gribe byrden, ved at slangen, værktøjet hænger i, er sammenklappelig. Vakuummet skabes typisk af en vakuumpumpe på ca. 1,5 kW, som lige så typisk kører uafbrudt.

Hos EGA-Teknik er vi stor fortaler for vakuum-wireløfteren, idet denne kun bruger dyr vakuumenergi til at suge fast på emnet og kun så længe emnet bæres. Løftet sker med wirehejset som i sammenligning bruger meget mindre energi. Løsningen er langt mere økonomisk i drift end slangeløfteren. Desuden er vakuum-wireløfteren meget mere kompakt, fylder meget mindre og kan, i modsætning til slangeløfteren, indbygges i lavloftede rum.

Vakuum.jpg

Eksempler på løsninger

I samarbejde med det svenske firma Movomech AB forhandler vi en lang række standard vakuumløftere - både slangeløftere og wireløftere -, der alle nemt kan tilpasses specifikke behov.

Easyhand T: en nem og hurtig enhåndsbetjent vakuumløfter for belastninger op til 45 kg. Den betjenes let og præcist med højre eller venstre hånd. Easyhand har som standard indbygget drejesvirvel i den lodrette akse og drejelig bevægelse i den vandrette akse på op til 90°.

Easyhand findes i et utal af forskellige udførelser og kan leveres med en vakuumpumpe eller et ejektorkit som drivpakke. Easyhand er operatørvenlig og en effektiv vakuumløfter til hurtig håndtering af kartoner, sække, plademateriale mv. Easyhand kan let udstyres med en række forskellige standardgribeværktøjer, men kan også tilpasses specifikke behov.  

EgaVac: en enhåndsbetjent let og betjeningsvenlig vakuumløfter for laster op til 50 kg. Den er trykluftdrevet og har stor variabel hejsehastighed, lav indbygningshøjde og meget lave omkostninger til drift og vedligehold.

EgaVac har som standard indbygget drejesvirvel i den lodrette akse, så byrden frit kan roteres under styrehåndtaget og drejelig bevægelse i den vandrette akse på op til 90°, så byrden kan tages på siden og trækkes ud fra f.eks. reoler. EgaVac er udstyret med hurtigskifte, så skift mellem forskellige sugekopper kan foretages på få sekunder.

EgaVac, der er bygget på baggrund af vores EgaLine wiretalje, kan umiddelbart sidestilles med de traditionelle slangeløfteres bæreevne og hejsehastighed. Dog har den et markant mindre energiforbrug, væsentligt bedre indbygningsmål og i modsætning til slangeløfteren kan man slippe styrehåndtaget og lade lasten hænge. 

Easyhand M: en enhåndsbetjent vakuumløfter for belastninger op til 55 kg. Løfte- og sænkefunktion styres via et styrehåndtag for god ergonomi, sikkerhed og præcision. En bred vifte af standard sugekopper og tilbehør såsom svivel, vinkelled, lynkoblinger og forlængede og artikuleret håndtag gør det let at tilpasse Easyhand M efter behov og ønsker.

Easyhand M er konstrueret med fokus på at opnå en så lille lækage som muligt, hvilket medfører en sikker ydeevne og lavere energiforbrug. Stilleskruer på håndtaget gør det nemt at indstille "svæveleget" både med og uden last. Easyhand M gør det nemt og bekvemt at løfte alt fra sække og kasser til glaspaneler og døre.

Vacuhand V: en vakuumløfter for laster mellem 5-200 kg. Løfteren er tilpasset for tohåndsgreb. Løfte- og sænkefunktionen reguleres via et reguleringshåndtag for god ergonomi, sikkerhed og præcision. Et stort sortiment af standardiserede gribeværktøjer og tilbehør, såsom svirvel, vinkelled, hurtigskift og forlængede og ledhængslede håndtag gør det enkelt at tilpasse løfteren til behov og ønsker.

Vacuhand V er designet, så der opnås så lille lækage som muligt, hvilket indebærer en bedre præstation og et laver energiforbrug. Med reguleringsgreb på manøvrehåndtaget er det enkelt at indstille svævepositionen, såvel uden som med last. Vacuhand gør det enkelt at håndtere alt fra sække og kartoner til glasplader og døre.